Χριστουγεννιάτικος κορμός με κάστανο
Συστατικά
400 γρ. κάστανα, βρασμένα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. κουβερτούρα 65%
50 γρ. γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. κονιάκ
ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα κάστανα με τη ζάχαρη να γίνουν σκόνη.
Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το γάλα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια σάλτσα.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και αφαιρούμε από τη φωτιά. Η σάλτσα μας θα σφίξει επειδή θα προσθέσουμε το αλκοόλ.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας τη σκόνη από τα κάστανα και ομογενοποιούμε.
Σε μια φόρμα 10x20 εκ., που έχουμε καλύψει με μεμβράνη, περιχύνουμε το μείγμα μας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βγάζουμε από τη φόρμα και περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα, τη ζάχαρη άχνη, στολίζουμε με κάστανα και σερβίρουμε.
Πηγή άρθρου: akispetretzikis.gr
400 γρ. κάστανα, βρασμένα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. κουβερτούρα 65%
50 γρ. γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. κονιάκ
ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα κάστανα με τη ζάχαρη να γίνουν σκόνη.
Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το γάλα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια σάλτσα.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και αφαιρούμε από τη φωτιά. Η σάλτσα μας θα σφίξει επειδή θα προσθέσουμε το αλκοόλ.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας τη σκόνη από τα κάστανα και ομογενοποιούμε.
Σε μια φόρμα 10x20 εκ., που έχουμε καλύψει με μεμβράνη, περιχύνουμε το μείγμα μας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βγάζουμε από τη φόρμα και περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα, τη ζάχαρη άχνη, στολίζουμε με κάστανα και σερβίρουμε.
Πηγή άρθρου: akispetretzikis.gr