Τυρόπιτα με κίτρινα τυριά
turopita
Γεύσεις

Τυρόπιτα με κίτρινα τυριά

Υλικά
300 γρ. κασέρι
300. γρ μοτσαρέλα.
300. γρ έμενταλ
300 γρ. γραβιέρα
1/2 κιλό φύλλα κρούστας
1 κουτί γάλα εβαπορέ
6 αυγά
βούτυρο ή λάδι για άλειμμα των φύλλων


Εκτέλεση
Λαδώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ. Στρώνουμε στον πάτο 3 φύλλα αφού τα λαδώσουμε ένα-ένα.

Βάζουμε το ένα τρίτο των τυριών, τα οποία έχουμε ανακατέψει.

Μετά βάζουμε άλλα 2 φύλλα με τον ίδιο τρόπο.

Βάζουμε άλλο ένα τρίτο των τυριών.

Ξαναβάζουμε 2 φύλλα και τέλος τα υπόλοιπα τυριά.

Από πάνω, βάζουμε πάλι 3 φύλλα λαδωμένα όπως στην αρχή.

Χαράξτε την πίτα σε κομμάτια.

Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά με το γάλα εβαπορέ και το ρίχνουμε πάνω στην πίτα.

Αφήνουμε μερικά λεπτά να πιει το γάλα με τα αυγά και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180 πχ) για μισή ώρα,, ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Πηγή: tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα