Υλικά

100 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. γάλα
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό μεσαίο
25 γρ. κόρν φλάουρ

Για το σερβίρισμα

κανέλα σε σκόνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, 300 γρ. από το γάλα, τη μισή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε αργά το μείγμα της κατσαρόλας στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.

Βάζουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα, μεταφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα.

Μοιράζουμε σε τέσσερα μπολάκια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Φροντίζουμε η μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα.

Πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com