Αφράτο κέικ βανίλιας
Με λάδι καρύδας
Κέικ πανεύκολο και πεντανόστιμο με γεύση βανίλια
Υλικά για κέικ βανίλια
- 210γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 220γρ. ζάχαρη καστανή
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- ζάχαρη άχνη
- 200γρ. λάδι καρύδας
- 2 αβγά
- ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
- 1 κσ εκχύλισμα βανίλιας
Συνταγή για κέικ βανίλια
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ μας το λάδι καρύδας με την καστανή ζάχαρη κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα ώστε να ομογενοποιούνται.
- Προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, τον χυμό του και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά μας υλικά στο μείγμα του μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Παίρνουμε μία αντικολλητική φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
- Μόλις το βγάλουμε και κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.