Πεντανόστιμη αντιοξειδωτική σούπα με λάχανο
recipe_main_25-1-18_supa_me_laxano-site
Γεύσεις

Πεντανόστιμη αντιοξειδωτική σούπα με λάχανο

Συστατικά
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
3 καρότα
3 στικ σέλερι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πάστα ντομάτας
400 γρ. λάχανο
400 γρ. ντοματοχυμός ή τριμμένες ντομάτες
½ κ.γ. ρίγανη, φρέσκια
1 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
χυμός από 1 λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης.
Κόβουμε το καρότο και το σέλερι σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε τα λαχανικά για 4-5 λεπτά να χρυσαφίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά μαζί με τον ντοματοχυμό, τη φρέσκια ρίγανη, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Καπακώνουμε και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αφαιρούμε το καπάκι και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα