Η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς
Η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς
Η πιο λαχταριστή ταλιολίνι καρμπονάρα με ζαμπόν και αγκινάρες
ki
Γεύσεις

Η πιο λαχταριστή ταλιολίνι καρμπονάρα με ζαμπόν και αγκινάρες

Υλικά

500 γραμμ. ταλιολίνι (ή φετουτσίνι)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
6 αγκινάρες (κατεψυγμένες) κομμένες στα τέσσερα
4 φέτες ζαμπόν (βραστό) κομμένες σε λωρίδες
3 αυγά βιολογικά
1 φλ. παρμεζάνα ρετζιάνο τριμμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. άνηθος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ταλιολίνι. Στο μεταξύ, σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και σοτάρουμε για 2΄-3'.

Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό απ’ αυτό που βράζουν τα ζυμαρικά. Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 5΄, ώσπου να πιουν τα υγρά τους. Τότε προσθέτουμε το ζαμπόν σε λωρίδες. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την παρμεζάνα και ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με τσιμπίδα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τις αγκινάρες.

Σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε καλά. Εάν θέλουμε, σ’ αυτή τη φάση προσθέτουμε τον άνηθο. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, με έξτρα παρμεζάνα.

Πηγή: argiro.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα