ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. μανιτάρια λευκά
150 γρ. μπέικον
2 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. εστραγκόν ξερό
1 σκ. σκόρδο
20 γρ. κονιάκ
100 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. τυρί κρέμα
3 κρόκους
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
πιπέρι
6 κρέπες
100 γρ. mix τυριών τριμμένα

Για το σερβίρισμα

100 γρ. ρόκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες, το μπέικον σε κυβάκια, 1 κ.σ. θυμάρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χώμα και μειωθεί ο όγκος από τα μανιτάρια.

Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Μόλις πάρει μία βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τους κρόκους, την παρμεζάνα, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε 6 κρέπες, τις διπλώνουμε στη μέση και ενώνουμε τις δύο άκρες για να σχηματίσουμε μία θήκη και τις βάζουμε σε ειδικές θήκες για μάφιν.

Γεμίζουμε κάθε κρέπα με 1 κουτάλα από τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και 1 κ.σ. θυμάρι.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Σερβίρουμε με ρόκα.

πηγή:akispetretzikis.com