Συστατικά

Για τη σάλτσα
160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. μπούκοβο

Για τη σαλάτα
400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
2 στικ σέλερι, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
140 γρ. σταφύλι, κόκκινο χωρίς κουκούτσια, κομμένο στη μέση
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
70 γρ. καρύδια, λεπτοκομμένα
200 γρ. σπανάκι, baby
μαϊντανό, ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα για τη σαλάτα ανακατεύοντας το γιαούρτι, το μηλόξιδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο σε ένα μπολ με ένα κουτάλι.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα.
Σερβίρουμε τη σαλάτα γαρνιρισμένη με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Εναλλακτικά, αδειάζουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο, ώστε να παγώσει καλά.
Μπορούμε να διατηρήσουμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.gr