Γευστική μανιταρόσουπα με άγρια μανιτάρια
Συστατικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. άγρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες + μερικά επιπλέον, ολόκληρα, για γαρνίρισμα
3 κ.σ. βούτυρο
2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
3 σκ. σκόρδο
5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
600 γρ. ζωμό, κοτόπουλο
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, + επιπλέον για το σερβίρισμα
σχοινόπρασο, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα, που έχουμε τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Σοτάρουμε όλα τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν.
Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα κρατάμε ζεστά σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
Σοτάρουμε τα πράσα και το σκόρδο για 8-10 λεπτά. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μόνο τα κομμένα μανιτάρια.
Προσθέτουμε και το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Τέλος, βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου ή το νερό με τους κύβους και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και βράσουν καλά.
Περνάμε τη σούπα από το μούλτι ή την κάνουμε λεία με το ραβδομπλέντερ.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε λίγο.
Σερβίρουμε με τα ολόκληρα μανιτάρια που κρατήσαμε, σχοινόπρασο και λίγη ακόμη κρέμα γάλακτος.
Πηγή άρθρου: akispetretzikis.gr
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. άγρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες + μερικά επιπλέον, ολόκληρα, για γαρνίρισμα
3 κ.σ. βούτυρο
2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
3 σκ. σκόρδο
5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
600 γρ. ζωμό, κοτόπουλο
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, + επιπλέον για το σερβίρισμα
σχοινόπρασο, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα, που έχουμε τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Σοτάρουμε όλα τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν.
Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα κρατάμε ζεστά σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
Σοτάρουμε τα πράσα και το σκόρδο για 8-10 λεπτά. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μόνο τα κομμένα μανιτάρια.
Προσθέτουμε και το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Τέλος, βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου ή το νερό με τους κύβους και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και βράσουν καλά.
Περνάμε τη σούπα από το μούλτι ή την κάνουμε λεία με το ραβδομπλέντερ.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε λίγο.
Σερβίρουμε με τα ολόκληρα μανιτάρια που κρατήσαμε, σχοινόπρασο και λίγη ακόμη κρέμα γάλακτος.
Πηγή άρθρου: akispetretzikis.gr