Αυγά μάτια με σταμναγκάθι στη σάλτσα
Αυτή την ομελέτα την έφαγα πρώτη φορά όταν φρεσκοπαντρεμένη μικρό κορίτσι, είχα φτιάξει χόρτα και μπιφτέκια για να φάμε το μεσημέρι, το βράδυ είχαν μείνει λίγα χόρτα και μου λέει ο Γιάννης, βάλτα στο τηγάνι να τα κάνουμε με αυγά…. κάπως μου φάνηκε εμένα, αλλά λέω για να δούμε… έλα να σου δείξω μου λέει.
Λοιπόν αφού έχουμε βράσει τα χόρτα μας και είναι καλά στραγγισμένα, τα βάζουμε με λίγο λάδι στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε, τα φέρνουμε δυο βόλτες, ρίχνουμε μέσα φρέσκη ντομάτα τριμμένη και τα αφήνουμε για λίγο να βράσουν μαζί, μετά έχουμε δυο επιλογές η χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα και τα ρίχνουμε από πάνω, η ρίχνουμε τα αυγά μάτια από πάνω και τα σιγοψήνουμε και οι δυο τρόποι είναι υπέροχοι, εγω προτιμώ τα αυγά μάτια..
Όλα τα υπόλοιπα είναι γνωστά, φαγητό των αισθήσεων…
Λοιπόν αφού έχουμε βράσει τα χόρτα μας και είναι καλά στραγγισμένα, τα βάζουμε με λίγο λάδι στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε, τα φέρνουμε δυο βόλτες, ρίχνουμε μέσα φρέσκη ντομάτα τριμμένη και τα αφήνουμε για λίγο να βράσουν μαζί, μετά έχουμε δυο επιλογές η χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα και τα ρίχνουμε από πάνω, η ρίχνουμε τα αυγά μάτια από πάνω και τα σιγοψήνουμε και οι δυο τρόποι είναι υπέροχοι, εγω προτιμώ τα αυγά μάτια..
Όλα τα υπόλοιπα είναι γνωστά, φαγητό των αισθήσεων…