Ένα πολύ ωραίο, γρήγορο γευστικό και οικονομικό πιάτο θα κάνουμε σήμερα, ας δούμε τι θα χρειαστούμε…

Ένα πακέτο ταλιατέλες, εγω προτίμησα τις πράσινες, η ότι είναι του γούστου σας, δυο τρία κολοκυθάκια, δυο τρεις μελιτζάνες, τρία μεγαλούτσικα καρότα, τρεις ντομάτες, τρεις πιπεριές, πράσινη, κίτρινη και μια κόκκινη, ένα μέτριο ξερό κρεμμύδι, αλατοπίπερο, ένα κύβο λαχανικών, τυρί τριμμένο, μπεσαμέλ και λίγο λάδι.

Κόβουμε όλα τα λαχανικά, αφού τα πλύνουμε, μικρά κυβάκια και τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα με το αλατοπίπερο, τον κύβο, το λάδι και πολύ λίγο νερό, να βράσουν, όπως κάνουμε το τουρλού δηλαδή, αλλά να κρατάνε λίγο επειδή θα μπουν και στον φούρνο.

Όση ώρα βράζουν αυτά εμείς βράζουμε τις ταλιατέλες, να κρατάνε κι αυτές λίγο, γιατί είπαμε θα μπουν στον φούρνο, αφού τις σουρώσουμε, τις λαδώνουμε λίγο για να μην κολλήσουν, σ ένα πυρέξ λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγη φρυγανιά τριμμένη, βάζουμε λίγες ταλιατέλες να καλύψουν τον πάτο, πασπαλίζουμε με τυρί και ξαναπάμε στα λαχανικά μας.

Με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε μέρος από τα λαχανικά, γιατί ζουμιά δεν θέλουμε, τα ρίχνουμε πάνω από τις ταλιατέλες, πασπαλίζουμε με τυρί, σκεπάζουμε με λίγες ακόμα ταλιατέλες, βάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, ρίχνουμε τυρί και τελειώνουμε με τις υπόλοιπες ταλιατέλες που πασπαλίζουμε πάλι με λίγο τυρί.

Για την μπεσαμέλ, έχετε δυο επιλογές, η την φτιάχνετε εσείς, η παίρνετε την έτοιμη και οι δυο μια χαρά είναι, σκεπάζετε το φαγητό λοιπόν με μπεσαμέλ, όχι παχιά στρώση, πασπαλίζετε με τυρί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου να μην στεγνώσει, το αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα και έτοιμο.

Συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα και παγωμένο κρασάκι.