Νηστίσιμο Ρατατούι
ρατ
Γεύσεις

Νηστίσιμο Ρατατούι

Χρόνος Εκτέλεσης: 35’
Χρόνος Ψησίματος: 30’
Μερίδες: 6-8
Βαθμός Δυσκολίας: 2


Συστατικά

2 μελιτζάνες
5-7 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κρεμμύδια
3 κολοκυθάκια
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές κίτρινες
3 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. κρασί κόκκινο
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. θυμάρι
600 γρ. ντομάτες, τριμμένες
ξύσμα, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. βασιλικό


Για το σερβίρισμα

ψωμί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. μυζήθρα, τριμμένη
βασιλικό


Μέθοδος Εκτέλεσης

- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 5-8 λεπτά.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα κολοκύθια, τις πιπεριές, τα σκόρδα σε μικρά κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά, προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τη ζάχαρη, το θυμάρι και αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά.
- Βάζουμε το ξύσμα από το λεμόνι, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.


Για το σερβίρισμα

- Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε γκριλιέρα μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρουμε το ψωμί με το ρατατούι, τη μυζήθρα, βασιλικό, ελαιόλαδο και πιπέρι.


Πηγή: Akis Petretzikis

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα