Πολύχρωμη σαλάτα με φακές
fakes-salata
Γεύσεις

Πολύχρωμη σαλάτα με φακές

Προετοιμασία: 15'
Μερίδες: 4

Σαλάτα με φακή. Ένα πλήρες vegan γεύμα από μόνο του. Φτιάχνω μπόλικη ποσότητα και βάζω στο ψυγείο. Την επόμενη ημέρα είναι ακόμα πιο νόστιμη. Οι φακές σαλάτα είναι ιδανικές για χορτοφάγους αλλά και για νηστεία ή για αποτοξίνωση. Επίσης, σας χορταίνει σαν γεύμα στην δουλειά χωρίς να σας βαραίνει. Αυτοσχεδιάστε με υλικά εποχής που προτιμάτε ή με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας αυτή τη στιγμή. 


Υλικά Συνταγής

250 γραμ. φακές βρασμένες
1 καρότο
1 πιπεριά κόκκινη
1 αβοκάντο
1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο
1 φούντα μπρόκολο
4-5 πίκλες αγγουράκια
κόκκινα φασόλια βρασμένα (προαιρετικά)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
λίγο άνηθο
λίγο μαϊντανό
Για το dressing
1/3 φλ. ελαιόλαδο
4 κ.σ ξύδι από κρασί
1 κ.σ χυμό από λεμόνι
1 κ.σ μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση

Για τις φακές σαλάτα, επιλέξτε τα λαχανικά που αγαπάτε ή αυτά που έχετε τώρα στο ψυγείο σας.

Οι φακές μπορεί να είναι και μαγειρεμένες φακές που περίσσεψαν από το χθεσινό τραπέζι αλλά θα πρέπει να τις στραγγίσετε καλά. Διαφορετικά βράστε τις φακές μέχρι να κρατάνε στο δόντι. Το μπρόκολο μπορεί να είναι λίγο μπρόκολο που περίσσεψε από το χθεσινό τραπέζι. Αν είναι πολύ φρέσκο και τρυφερό εγώ το βάζω ωμό και ψιλοκομμένο. Το καρότο, αν έχει περισσέψει βραστό καρότο από άλλο φαγητό, διαφορετικά μπορείτε να τρίψετε ωμό καρότο στη σαλάτα με φακές.

Κόβω όλα τα υλικά σε μικρά κομμάτια και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ.

Χτυπάω όλα τα υλικά του ντρέσινγκκ και περιχύνω τη σαλάτα. Ανακατεύω και τη σερβίρω.

Η σαλάτα φακές σηκώνει μαρινάρισμα στο ψυγείο. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ρίξετε το αβοκάντο και τα βότανα λίγο πριν σερβίρετε.

Συνταγη για φακές σαλάτα

Υλικά όπως κουνουπίδι, λάχανο, παντζάρια, σέλερι, αγγούρι, σπαράγγια, και αγκινάρες, ταιριάζουν επίσης στη σαλάτα φακές ανάλογα την διαθεσιμότητα και την εποχή.

Για τις φακές

Νεροβράστε τη φακή για 5΄και πετάξτε το πρώτο νερό. Μετά, βράστε τις φακές με καθαρό νερό και αλατίστε προς το τέλος του βρασμού.

Οι φακές πρέπει να είναι αλ ντέντε για να μην λιώσουν στο ανακάτεμα. Αν πρόκειται να φτιάξετε φακές σαλάτα σε μεγάλη ποσότητα για να μείνει στο ψυγείο για τις επόμενες ήμερες, θα πρέπει το αβοκάντο και τα βότανα να τα προσθέστε τελευταία στιγμή. Αλλιώς θα οξειδωθούν και θα μαυρίσουν.

Δοκιμάστε να φτιάξετε και τη συνταγή μου για φακές σαλάτα με τόνο, ή την πολύ υγιεινή σαλάτα με φακές και κινόα που θα σας γεμίσει ενέργεια.


Πηγή: argirobarbarigou

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα