Λύση εύκολη, χορταστική, γνήσια Κρητική διατροφή, υγιεινή, δυνατή γεύση.

Τους γίγαντες τους βάζουμε από το βράδυ στο νερό για να φουσκώσουν.

Την άλλη μέρα, τους βάζουμε στην κατσαρόλα, εγώ χρησιμοποιώ πολύ την χύτρα ταχύτητας γιατί έχει πολλά ατού, δεν περιμένεις πολύ ώρα για να γίνει το φαγητό, δεν κινδυνεύει να καεί, δεν είσαι συνέχεια από πάνω και κρατάει περισσότερο τα θρεπτικά συστατικά των φαγητών.

Ας πούμε, τα φασόλια που θα φτιάξουμε σήμερα, σε κανονική κατσαρόλα θέλουν ένα δίωρο, στην χύτρα θέλουν μόνο τρία τέταρτα της ώρας.

Ρίχνουμε λοιπόν μέσα στην χύτρα μας αλάτι πιπέρι, ένα κύβο λαχανικών, λάδι, λίγη ρίγανη, και τα βάζουμε να βράσουν, όσο αυτά βράζουν προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, μόλις βράσουν, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε μέσα στο ταψί μας, τότε ρίχνουμε μέσα χοντροκομμένη πράσινη πιπεριά, τριμμένο καρότο στον χοντρό τρίφτη, αν σας αρέσει μια ριζούλα τζίντζερ ψιλοκομμένο, ντοματίνια , λίγη ακόμα ρίγανη και τα βάζουμε για ψήσιμο, θέλουν άλλη μια ώρα οπωσδήποτε για να χυλώσουν.

Ρίχνουμε όσο ζουμί νομίζουμε ότι μας χρειάζεται για το ψήσιμο, απλά να σας πω, ότι τα φασόλια είναι βρασμένα, το επιπλέον στον φούρνο είναι για να δέσουν όλα τα υλικά και να χυλώσουν, να είναι ζουμερά όταν ψηθούν, αλλά όχι σούπα.

Το ζουμί που θα σας μείνει δεν το πετάτε, το κρατάτε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσετε, αν όχι μια άλλη μέρα το κάνετε ένα ωραίο φασουλόρυζο.

Θα τα συνοδεύσετε με μια ωραία σαλάτα λάχανο καρότο η μια ντοματοσαλάτα με ελίτσες, τυρί της αρεσκείας σας, φρέσκο ψωμί και το κρασάκι μας για να ξεχνάμε…