Πεντανόστιμη και νηστίσιμη Πάστα Φλώρα
pasta-flora-1280x720
Γεύσεις

Πεντανόστιμη και νηστίσιμη Πάστα Φλώρα

Υλικά

300 γραμ. μαργαρίνη
1/3 φλ. στέβια
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 κ.γλ. κανέλα
3 κ.σ. νερό
1/2 κ.γλ. αλάτι
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμ. μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη της επιλογής σας

Εκτέλεση

Για τη νηστίσιμη πάστα φλώρα, βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη στέβια, τη μαργαρίνη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το νερό και χτυπάμε με το «φτερό» (εξάρτημα) μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να ξεκουραστεί. Έπειτα τη χωρίζουμε. Παίρνουμε τα 2/3 της και φτιάχνουμε μία μπάλα. Τη βάζoυμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ.

Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο σε ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. κι απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα

Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε κορδονάκια. Τα βάζουμε πάνω στη μαρμελάδα σταυρωτά, σε σχήμα ρόμβου.

Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr


Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα