Σήμερα λέω να φτιάξουμε ένα υπέροχο φαγητό, με ένα φτωχό αλλά πολύ πλούσιο ψάρι, την παλαμίδα…

Έχουμε ξαναπεί ότι τα φτωχά ψάρια είναι τα πλούσια και τα πλούσια είναι τα φτωχά, που μεταφράζεται, ότι όλα τα απαραίτητα και τα Ω3 τα έχουν τα φτηνά ψάρια και τα ακριβά ψάρια έχουν γεύση μεν, απόλαυση και αισθητική, αλλά όχι ότι τα φτωχά….

Πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε…

Θα χρειαστούμε τα ψάρια κι αν δεν βρείτε παλαμιδάκια, πάρτε κολιούς η σαφρίδια η και μπακαλιαράκια ακόμη… όμως τα καλύτερα είναι τα παλαμιδάκια.

Επίσης θα χρειαστούμε πατάτες, ντομάτες, κάνα δυο πιπεριές, πολύ λίγο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες , ίσα ίσα δηλαδή για να πάρει το άρωμά του, αλατοπίπερο και λάδι.

Τις ποσότητες τις κανονίζουμε πάντα εμείς, ανάλογα με τα άτομα που θα φάνε…

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε μέτριες σε πάχος στρογγυλές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε, κόβουμε το κρεμμύδι σε φετάκια το σκορπίζουμε από πάνω, επίσης τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τις ντομάτες επίσης κομμένες σε στρογγυλές φέτες, τις βάζουμε κι αυτές πάνω από τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε λίγο και ρίχνουμε το λάδι.

Τώρα από πάνω τοποθετούμε τα παλαμιδάκια, που τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε.

Δεν αναφέρομαι στο καθάρισμα των ψαριών, γιατί όλοι πια οι ψαράδες τα καθαρίζουν.

Αμέσως μετά τα βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αρχικά και μετά από καμιά ώρα στον αέρα, για να πάρουν χρώμα τα ψάρια.

Καλό θα είναι να έχετε προθερμάνει τον φούρνο…

Σερβίρεται με μια πλούσια σαλάτα και λευκό κρασί.