Ζούμε σε μια χώρα γεμάτη ήλιο και φως, γεμάτη φρούτα και λαχανικά, έχουμε την δυνατότητα να φτιάχνουμε πολλά πράγματα στο σπίτι μόνοι μας κι έτσι μπορούμε να προστατεύσουμε την υγεία μας από υλικά αμφιβόλου ποιότητας, όταν προτιμούμε όλα να μας τα φτιάχνουν κάποιοι άλλοι.

Είμαστε στην εποχή των πορτοκαλιών, γενικά των εσπεριδοειδών που μοσχοβολούν, ευκαιρία λοιπόν να φτιάξουμε το λικεράκι μας που φτιάχνεται πάρα πολύ εύκολα…

Να μην πετάτε τις φλούδες από τα πορτοκάλια που καθαρίζετε για να τα φάτε, μπορείτε να τις κάνετε γλυκό κουταλιού, λικέρ, να τις βάλετε στην κατάψυξη, ας υπάρχουν, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε φαγητά που ταιριάζουν η σε μαρινάδες, το ίδιο να κάνετε και με τις κούπες από τα λεμόνια πάντα να έχετε μέσα στην κατάψυξη μερικές, χρειάζονται στα φαγητά μας.

Ας φτιάξουμε τώρα το λικεράκι μας…

Καθαρίζουμε τρία τέσσερα πορτοκάλια και τις φλούδες τις βάζουμε μέσα σ ένα βάζο με αλκοόλ να τις σκεπάζει, ρακή η βότκα, η τσίπουρο χωρίς άρωμα όμως, για δέκα μέρες.

Όταν περάσουν οι μέρες, κάνουμε ένα σιρόπι με ζάχαρη, νερό και λίγο χυμό πορτοκαλιού, δηλαδή δυο κούπες ζάχαρη, τρεις κούπες νερό και μισή κούπα χυμό καλά σουρωμένο.

Τα αφήνουμε να βράσουν δέκα λεπτά περίπου, όταν δέσει ελαφρά το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το ρίχνουμε στο βάζο με τις φλούδες με το αλκοόλ και τ αφήνουμε άλλες δέκα μέρες.

Αφού περάσουν οι μέρες, το σουρώνουμε καλά και το βάζουμε σ ένα ωραίο μπουκάλι, το λικεράκι μας, σερβίρεται σε ποτήρι με ποδαράκι μ ένα παγάκι μέσα και είναι υπέροχο…

Σημείωση:

Οι αναλογίες που έφτιαξα εγω είναι για μισό λίτρο αλκοόλ

Επίσης μπορείτε να βάλετε και φλούδες από διάφορα εσπεριδοειδή και να γίνει μείγμα, γίνεται υπέροχο.