Μισό κιλόγαρίδες ξεφλουδισμένες, ένα κεσεδάκι γιαούρτι 2%, τρεις κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, μισό σφηνάκι χυμό λεμονιού, ένα μπολάκι ψιλοκομμένο άνηθο, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις γαρίδες για περίπου πέντε λεπτά, αμέσως μετά τις σουρώνουμε και περιμένουμε να κρυώσουν λίγο.

Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, το λίγο λάδι και δύο κουταλιές άνηθο, προσθέτουμε τις γαρίδες αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με περισσότερο άνηθο, διορθώνουμε το αλατοπίπερο και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Σημείωση:Γίνεται και με μαγιονέζα, λίγη κέτσαπ, μια σταγόνα ταμπάσκο, αλάτι και λευκό πιπέρι.

Μαγιονέζα σπιτική χωρίς αυγά…

Ένα ποτήρι γάλα εβαπορέ, ένα ποτήρι λάδι ελαφρύ η μισό μισό με ηλιέλαιο, σκόνη μουστάρδα, χυμό από 2 λεμόνια, πολύ λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε δυνατά για λίγα λεπτά, αμέσως θα δούμε ότι τα υλικά θα ενσωματωθούν και η μαγιονέζα θα πήξει και θα είναι έτοιμη.

Για πιο λίγη ποσότητα, βάλτε όλα τα υλικά στη μέση.