Κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι
λκξη
Γεύσεις

Κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι

Συστατικά
3 αβγά, μεσαία
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
175 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ 10x30 εκ. και ψήνουμε 50 λεπτά.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Απλώνουμε το γιαούρτι με ένα κουτάλι πάνω στο κέικ, προσθέτουμε το μέλι, τα καρύδια, το ξύσμα από το πορτοκάλι, φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ:akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα