Πεντανόστιμα cupcakes καρπούζι
καπκεικ
Γεύσεις

Πεντανόστιμα cupcakes καρπούζι

Υλικά


Για τα cupcakes

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. γάλα
2 αβγά
1/2 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το frosting

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 κ.σ. γάλα
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
50 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες

Εκτέλεση





Για τα cupcakes

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160o C στον αέρα.
Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το βούτυρο στο μίξερ, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε σταδιακά το μισό γάλα.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα, τα αυγά, το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το εκχύλισμα βανίλιας, και τα προσθέτουμε στο μίξερ. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για 1-2 λεπτά.

Τοποθετούμε ειδικά χαρτάκια σε δύο φόρμες για muffin με 6 θήκες και μοιράζουμε το μείγμα μέχρι τα 2/3 του ύψους.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για το frosting

Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, χαμηλώνοντας λίγο την ταχύτητα στο μέτριο ρίχνουμε το γάλα και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Τέλος, μεταφέρουμε το frosting μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι 10 mm και διακοσμούμε τα cupcakes.
Τοποθετούμε τα δάκρυα κουβερτούρας πάνω στο frosting και σερβίρουμε.


Πηγή: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα