Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 500 γρ. κριθαράκι, ολικής άλεσης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1200 γρ. νερό
  • 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. βασιλικό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για το σερβίρισμα

  • βασιλικό
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, τα καρότα σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμε 2-3 λεπτά για να καραμελώσουν τα λαχανικά μας.
  • Βάζουμε τον κουρκουμά, την πάπρικα, το κριθαράκι και σοτάρουμε καλά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το νερό, τη ντομάτα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 13-15 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου, ελαιόλαδο και πιπέρι.
πηγή:akispetretzikis.com