Συστατικά

  • 6 πατάτες, μεγάλες
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
  • μαϊντανό, λίγο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό λεμονιού, από 1 1/2 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 1/2 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • πάπρικα, λίγη, γλυκιά
  • 1/2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο, βρασμένο, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.
  • Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, ίσα που να σκεπάζει τις πατάτες και φέρνουμε σε βρασμό. Όταν το νερό αρχίζει να βράζει προσθέτουμε αρκετό αλάτι και τις πατάτες.
  • Βράζουμε μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι.
  • Όσο βράζουν οι πατάτες, κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε μεσαίο καρέ.
Για τη σως γιαουρτιού

  • Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ, αρκετό πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Όταν οι πατάτες έχουν βράσει τις σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό. Ρίχνουμε στις πατάτες τα υπόλοιπα λαχανικά και το μείγμα γιαουρτιού.
  • Ανακατεύουμε καλά πιέζοντας ταυτόχρονα τις πατάτες.
  • Συμπληρώνουμε με αλατοπίπερο ή χυμό λάιμ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
πηγή:akispetretzikis.com