Συστατικά

100 γρ. ρεβίθια
150 γρ. σιτάρι
4 λίτρα νερό
1 πορτοκάλι
50 γρ. αμύγδαλα, λευκά
300 γρ. κεράσια, φρέσκα

Για το σερβίρισμα

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
100 γρ. ελαιόλαδο
φύλλα μέντας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ σε ένα μπολ με νερό να τα καλύπτει.
Σε ένα δεύτερο μπολ μουλιάζουμε το σιτάρι με νερό να τo καλύπτει.
Σουρώνουμε το σιτάρι και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό να βράσει σε μέτρια - δυνατή φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ να κρυώσει.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε άλλα 2 λίτρα νερό να βράσουν και βράζουμε τα ρεβύθια για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε και βάζουμε στο μπολ με το σιτάρι.
Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι στο μπολ.
Καθαρίζουμε το πορτοκάλι από τη φλούδα τους, κόβουμε τη σάρκα του σε φιλέτα και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και κόβουμε τα κεράσια στη μέση.
Τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός την κρέμα βαλσάμικο και το ελαιόλαδο.
Αδειάζουμε τη σάλτσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με φύλλα μέντας.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.com