Συστατικά
Για την 1η στρώση (βάση)

120 γρ. ηλιόσπορο, καθαρισμένο
80 γρ. καρύδα, τριμμένη
1 κ.σ. σπόρους τσία
1 πρέζα αλάτι
70 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ. κανέλα
4 σταγόνες στέβια
Για τη 2η στρώση (γέμιση)

1 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
4 κ.σ. νερό
120 γρ. μύρτιλα (blueberries)
250 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ. στέβια
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τη 3η στρώση

100 γρ. μύρτιλα (blueberries)
Για τη σαντιγί

250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, φυτική
1/2 κ.γ. στέβια
ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για το σερβίρισμα

50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη βάση και τα χτυπάμε στο πολυμηχάνημα μέχρι το μείγμα να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενη βάση και τα πιέζουμε με τα χέρια μας ή με ένα ποτήρι ώστε να γίνει μια ωραία βάση.
Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για να παγώσει η βάση μέχρι να ετοιμάσουμε το επόμενο βήμα.
Βάζουμε τη ζελατίνα στο νερό και ανακατεύουμε.
Όταν φουσκώσει αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τηγανάκι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Περνάμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, τα φρούτα, το τυρί κρέμα και το γλυκαντικό, εκτός από την κρέμα γάλακτος, από το πολυμηχάνημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα την ζελατίνη και χτυπάμε μέχρι να σφίξει το μείγμα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση που είχαμε στο ψυγείο και ισιώνουμε με μια σπάτουλα. Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ την κρέμα, το γλυκαντικό και το ξύσμα μέχρι να πήξει.
Με τη βοήθεια ενός κορνέ βάζουμε τη σαντιγί πάνω στο μείγμα με τα φρούτα.
Σκορπίζουμε ενδιάμεσα τα μύρτιλλα.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.com