Συστατικά

60 ml ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. ντοματίνια
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. ρικότα
ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
10-12 φέτες ψωμί, μπαγκέτα

Για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο
βασιλικό, φρέσκο, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ζάχαρη, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και μαγειρεύουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα ντοματίνια.
Αφαιρούμε από τον φούρνο, κρατάμε τα υγρά που βγάλανε τα ντοματίνια σε ένα μπολ, και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρώς τα ντοματίνια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα με το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε καλά.
Βάζουμε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις φέτες ψωμιού, γυρνώντας τες 1 φορά ώστε να ψηθούν και από τις 2 πλευρές.
Αφαιρούμε από τη γκριλιέρα.
Απλώνουμε στις φέτες ψωμιού τη ρικότα, τοποθετούμε τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τα υγρά που κρατήσαμε στην άκρη.
Σερβίρουμε με έξτρα ελαιόλαδο και με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.com