Δυναμωτική ομελέτα για πρωινό
Με παρμεζάνα και μανιτάρια
Yλικά
150 γραμμ. καθαρισμένο, τρυφερό σπανάκι
250 μανιτάρια πλευρώτους
50ml. γάλα ή 1 φλ. καφέ
1 ντομάτα μόνο η ψίχα
1 πατάτα βρασμένη και κομμένη σε κύβους
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
6 αβγά
60 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με την παρμεζάνα, το γάλα και το αλάτι και το πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ρίχνουμε το θυμάρι. Αποσύρουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία τους. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας στα αβγά και ανακατεύουμε. Ξαναρίχνουμε το μέιγμα στο τηγάνι και αφήνουμε να πήξει για 6-8 λεπτά και από τις δυο πλευρές. Είναι εύκολο να γυρίσουμε τη frittata μας με το καπάκι από μια κατσαρόλα. Μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο για μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
150 γραμμ. καθαρισμένο, τρυφερό σπανάκι
250 μανιτάρια πλευρώτους
50ml. γάλα ή 1 φλ. καφέ
1 ντομάτα μόνο η ψίχα
1 πατάτα βρασμένη και κομμένη σε κύβους
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
6 αβγά
60 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με την παρμεζάνα, το γάλα και το αλάτι και το πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ρίχνουμε το θυμάρι. Αποσύρουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία τους. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας στα αβγά και ανακατεύουμε. Ξαναρίχνουμε το μέιγμα στο τηγάνι και αφήνουμε να πήξει για 6-8 λεπτά και από τις δυο πλευρές. Είναι εύκολο να γυρίσουμε τη frittata μας με το καπάκι από μια κατσαρόλα. Μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο για μέχρι να ροδοκοκκινίσει.