Γλυκό ψωμί για το πρωινό σας
Με άρωμα βανίλιας
Υλικά
350 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
1 κ.γ. ξηρή μαγιά (4 γραμμάρια)
200 γρ. νερό χλιαρό
15 γρ. μέλι
10 γρ. αλάτι
15 γρ. ελαιόλαδο
1-2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά. Κάνουμε ένα άνοιγμα στη μέση και ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας κι ανακατεύουμε.
Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πετσέτα κι αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να διπλασιαστεί σχεδόν σε όγκο.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ζυμώνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά. Χωρίζουμε σε 5-6 μέρη και σχηματίζουμε φραντζολάκια. Τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180.
350 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
1 κ.γ. ξηρή μαγιά (4 γραμμάρια)
200 γρ. νερό χλιαρό
15 γρ. μέλι
10 γρ. αλάτι
15 γρ. ελαιόλαδο
1-2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά. Κάνουμε ένα άνοιγμα στη μέση και ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας κι ανακατεύουμε.
Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πετσέτα κι αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να διπλασιαστεί σχεδόν σε όγκο.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ζυμώνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά. Χωρίζουμε σε 5-6 μέρη και σχηματίζουμε φραντζολάκια. Τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180.