Θα χρειαστείτε:

1 κοτόπουλο ανοιγμένο στη μέση
6-7 πατάτες κομμένες για το φούρνο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτάκι μπύρα
Ψιλό αλάτι
Χονδρό αλάτι
Πιπέρι-ρίγανη-θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Λίγο βούτυρο
Λεμόνι (για το τέλος)

Εκτέλεση:

Καθαρίστε, πλύντε και κόψτε τις πατάτες σας για το φούρνο.
Βάλτε τις στο ταψί, κόψτε το σκόρδο σας και ρίξτε το στο ταψί.
Αλατίστε με το ψιλό αλάτι, πιπερώστε, ρίξτε λίγη ρίγανη και θυμάρι, προσθέστε και το ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε τις πατάτες με τα χέρια σας και ανοίξτε χώρο στο κέντρο του ταψιού σας.
Πλύντε το κοτόπουλο και από την κάτω πλευρά αλατοπιπερώστε το και τοποθετήστε το στο ταψί.
Με το βούτυρο, βουτυρώστε καλά όλη του την πέτσα. Μην το φοβηθείτε.
Ανοίξτε το κουτάκι με την μπύρα και λούστε το. Ρίξτε όλο το κουτάκι. Και στις πατάτες. (δεν θα βάλετε καθόλου νερό)
Ρίξτε μετά το χοντρό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι.
Βάλτε το στο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα για περίπου 1,5-δύο ώρες.
Δεν χρειάζεται να το γυρίσετε. Θα ψηθεί τέλεια και από την κάτω πλευρά.