Συστατικά

1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη (καστανή)
4 αβγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού σοκολάτα κουβερτούρα (τριμμένη)
¾ φλιτζανιού αλεύρι
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 γρ. γλάσο σοκολάτας

Οδηγίες

Κοσκίνιζετε το αλεύρι και το αναμιγνύετε με το μπέικιν πάουντερ. Σπάτε τα αβγά, χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να πετύχετε μια σφιχτή μαρέγκα. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα του κέικ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο . Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και το δουλεύετε για μερικά λεπτά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.

Προθέτετε έναν-έναν τους κρόκους και εξακολουθείτε το χτύπημα για 3 -5 λεπτά. Ρίχνετε και τη σοκολάτα και δουλεύετε για 2-3 λεπτά ακόμη.

Προσθέτετε το αλεύρι λίγο-λίγο, εναλλάξ με τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε στους 180ο για 55 λεπτά περίπου.

Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, περιμένετε 5 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Το αφήνετε να κρυώσει καλά πριν το διακοσμήσετε με το γλάσο.