Συστατικά για 10 άτομα
2 1/2 φλιτζάνια αποβουτυρωμένο γάλα
1 1/4 φλιτζάνια ρικότα
5 αυγά
1 κουταλιά της σούπας στέβια
2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
Λάδι

Συστατικά για την καραμέλα
50 γρ. σκόνη σουκραλόζης
3 κουταλιές της σούπας νερό
Λίγο χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° Κελσίου.
Ανακατέψτε το αποβουτυρωμένο γάλα, το τυρί ρικότα και τη στέβια με ηλεκτρικό μίξερ.
Όταν έχετε ένα λείο μείγμα, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε ξανά. Αφήστε το στην άκρη.
Προετοιμάστε την καραμέλα. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίξτε μέσα τη σουκραλόζη. Ανακατέψτε μέχρι να αλλάξει χρώμα σε έναν αμμώδη τόνο. Κλείστε το μάτι και προσθέστε το νερό και το χυμό λεμονιού. Πρέπει να ανακατεύετε συνεχώς.
Ψεκάστε το πιάτο ή τα πιάτα με λίγο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε την καραμέλα και έπειτα το μείγμα από την κρέμα καραμελέ στο πιάτο.
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο. Ρίξτε νερό σε ένα δίσκο έως ότου να καλύψετε το 1/3 του πιάτου σας και στη συνέχεια τοποθετήστε το πιάτο στο δίσκο.
Μαγειρέψτε για περίπου μία ώρα στους 180 °. Βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν εξατμίζεται. Εάν ναι, προσθέστε περισσότερο.
Τρυπήστε τη κρέμα καραμελέ με μια οδοντογλυφίδα. Εάν βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμη.
Αφήστε τη να κρυώσει, ώστε να μπορείτε να την ξετυλίξετε εύκολα.