Σουβλάκι κοτόπουλου και ρύζι με ντομάτα
Με κύμινο καο σκόρδο
Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
1/4 του φλιτζανιού άπαχο γιαούρτι
1 κουταλάκι κορίανδρο
1 κουταλάκι κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ½ φλιτζάνι βρασμένο ρύζι νυχάκι
2 κουταλιές αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψημένα
200γρ αρακά
Εκτέλεση
Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους 2 εκ. Ανακατώστε καλά το κοτόπουλο με το γιαούρτι, τον κορίανδρο, το κύμινο και το μισό σκόρδο σε ένα μπολ. Περάστε το κοτόπουλο σε 8 καλαμάκια. Ψήστε τα σουβλάκια μέχρι να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ, ρίξτε νερό, το κρεμμύδι και το υπόλοιπο σκόρδο σε ένα ελαφρά λαδωμένο και προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέστε τις ντομάτες, το ρύζι, το αμύγδαλο και τον κορίανδρο και σωτάρετε για ένα λεπτό. Βράστε ή ψήστε στον ατμό ή στο φούρνο μικροκυμάτων τα μπιζέλια μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρετε το ρύζι μαζί με τα μπιζέλια και το ρύζι ντομάτας.
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
1/4 του φλιτζανιού άπαχο γιαούρτι
1 κουταλάκι κορίανδρο
1 κουταλάκι κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ½ φλιτζάνι βρασμένο ρύζι νυχάκι
2 κουταλιές αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψημένα
200γρ αρακά
Εκτέλεση
Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους 2 εκ. Ανακατώστε καλά το κοτόπουλο με το γιαούρτι, τον κορίανδρο, το κύμινο και το μισό σκόρδο σε ένα μπολ. Περάστε το κοτόπουλο σε 8 καλαμάκια. Ψήστε τα σουβλάκια μέχρι να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ, ρίξτε νερό, το κρεμμύδι και το υπόλοιπο σκόρδο σε ένα ελαφρά λαδωμένο και προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέστε τις ντομάτες, το ρύζι, το αμύγδαλο και τον κορίανδρο και σωτάρετε για ένα λεπτό. Βράστε ή ψήστε στον ατμό ή στο φούρνο μικροκυμάτων τα μπιζέλια μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρετε το ρύζι μαζί με τα μπιζέλια και το ρύζι ντομάτας.