Ομελέτα με ελιές, ντομάτα και μανούρι: Το ελληνικό πρωινό
auga-ntomata-saltsa
Γεύσεις

Ομελέτα με ελιές, ντομάτα και μανούρι: Το ελληνικό πρωινό

Πολύ δυναμωτικό

Υλικά:

8 αβγά, αν βρείτε χωριάτικα ακόμα καλύτερα
2 ντομάτες ώριμες, μεσαίου μεγέθους, τριμμένες
120 γρ. μανούρι θρυμματισμένο
8 πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι) κομμένες σε ροδέλες
2 κ. σ. γάλα φρέσκο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και τις τριμμένες ντομάτες, και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο, και αφού ζεσταθεί, προσθέτετε το μείγμα αβγών - ντομάτας και αφήνετε, σε μέτρια φωτιά να σιγοτηγανιστεί.

Όταν είναι έτοιμη από κάτω, με τη βοήθεια ενός πιάτου, γυρίζετε προς τα κάτω και την λιγότερο ψημένη πλευρά της ομελέτας, προκειμένω να ψηθούν ομοιόμορφα. Όταν έχει ψηθεί και η άλλη πλευρά, προσθέτετε τις ελιές από πάνω και το θρυμματισμένο τριμμένο τυρί, αφήνετε λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθεί ελαφρώς το τυρί και σερβίρετε ζεστή.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα