Υλικά για 8 ψωμάκια:

▪2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪1 φακελάκι μαγιά
▪1 κ.σ ξύδι
▪2 κ.σ. λάδι
▪1/4 κ.γλ αλάτι
▪200 γρ. χλιαρό νερό περίπου
▪200 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας για τη γέμιση

Για το πασπάλισμα:
▪ 2 κ.σ. σουσάμι
▪ 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
▪ 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη (αν δεν έχετε βάλτε κρυσταλλική. Απλά με τη καστανή γίνεται μια πιο καραμελένια κρούστα)
▪ 1/2 κ.γλ. κανέλα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι και ανακατεύω. Βάζω το νεράκι στο μπρίκι ίσα ίσα να γίνει χλιαρό κι εκεί μέσα μετά διαλύω τη μαγιά. Αν βράσει το νερό δεν θα φουσκώσει η μαγιά. Ρίχνω στο αλεύρι το νεράκι με τη μαγιά λίγο λίγο και πλάθω τη ζύμη μέχρι να γίνει μαλακή και να μη κολλάει στα χέρια. Πλάθω σε στρογγυλό ζυμαράκι, το λαδώνω και το αφήνω σκεπασμένο με μία πετσέτα να φουκώσει για 30'. Ετσι λαδώνοντάς το θα γίνει πιο τραγανή η κόρα.

Έπειτα χωρίζω το ζυμάρι σε 8 μέρη και ανοίγω το καθένα με τα δάχτυλα σε αλευρωμένη επιφάνεια για να μη κολλήσει.
Απλώνω από λίγη μαρμελάδα με ένα κουτάλι (1 κ.σ. γεμάτη για κάθε ψωμάκι).
Διπλώνω σε ρολό κι ενώνω τις δύο άκρες. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα.
Τα βρέχω ελάχιστα και ρίχνω από πάνω από το καθένα λίγα από τα υλικά για το πασπάλισμα, (τα οποία έχω ανακατέψει μαζί σε ένα μπολ).

Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 35'.