Εύκολο ντοματόρυζο
Με σκόρδο και βασιλικό
Υλικά για 4 άτομα:
300 γρ. ρύζι καρολίνα
1 κιλό ντομάτες ώριμες, αλεσμένες
400 ml ζεστό νερό
4 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, αλεσμένο
4+2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
βασιλικός, ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνω τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρω για 1 λεπτό το σκόρδο με το κρεμμύδι.
Προσθέτω και το ρύζι και σοτάρω άλλα δυο λεπτά. Κατόπιν ρίχνω τον βασιλικό, την ζάχαρη και την ντομάτα και μόλις αρχίζει να βράζει, χαμηλώνω την φωτιά. Ανακατεύω τακτικά με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
Μετά από 10 λεπτά ρίχνω και το νερό σε δύο δόσεις. Στο τέλος αλατοπιπερώνω και ρίχνω και το υπόλοιπο λάδι. Αποσύρω από την φωτιά όταν το ρύζι έχει μαλακώσει κι έχει πιει τα υγρά.
Αφήνω λίγο να κρυώσει και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
300 γρ. ρύζι καρολίνα
1 κιλό ντομάτες ώριμες, αλεσμένες
400 ml ζεστό νερό
4 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, αλεσμένο
4+2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
βασιλικός, ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνω τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρω για 1 λεπτό το σκόρδο με το κρεμμύδι.
Προσθέτω και το ρύζι και σοτάρω άλλα δυο λεπτά. Κατόπιν ρίχνω τον βασιλικό, την ζάχαρη και την ντομάτα και μόλις αρχίζει να βράζει, χαμηλώνω την φωτιά. Ανακατεύω τακτικά με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
Μετά από 10 λεπτά ρίχνω και το νερό σε δύο δόσεις. Στο τέλος αλατοπιπερώνω και ρίχνω και το υπόλοιπο λάδι. Αποσύρω από την φωτιά όταν το ρύζι έχει μαλακώσει κι έχει πιει τα υγρά.
Αφήνω λίγο να κρυώσει και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.