Νόστιμη ελιόπιτα
Με χυμό πορτοκαλιού
Υλικά για ταψί διαμέτρου 30cm :
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
2 κ.γ. baking powder
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. ελιές µαύρες ψιλοκοµµένες
1/2 φλ. φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
1 1/2 φλ. μαιντανό ψιλοκοµµένο
1/2 κ.σ. αποξηραµένο δυόσµο
1 φλ. φρέσκο χυµό πορτοκαλιού
165 ml ανθρακούχα σόδα
4 κουταλιές σουσάµι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder. Σε άλλο χτυπώ το λάδι με τη σόδα, τον χυμό πορτοκαλιού και τον δυόσμο κι έπειτα προσθέτω το μαϊντανό, τις ελιές και τ α κρεμμυδάκια. Κατόπιν προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι στο μείγμα με το λάδι κι ανακατεύω. Αδειάζω το μείγμα σε λαδωμένο ταψί διαμέτρου cm, το ισιώνω και πασπαλίζω με το σουσάμι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου μία ώρα. Βγάζω από τον φούρνο και μετά από λίγο αφού κρυώσει κόβω και απολαμβάνω!
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
2 κ.γ. baking powder
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. ελιές µαύρες ψιλοκοµµένες
1/2 φλ. φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
1 1/2 φλ. μαιντανό ψιλοκοµµένο
1/2 κ.σ. αποξηραµένο δυόσµο
1 φλ. φρέσκο χυµό πορτοκαλιού
165 ml ανθρακούχα σόδα
4 κουταλιές σουσάµι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder. Σε άλλο χτυπώ το λάδι με τη σόδα, τον χυμό πορτοκαλιού και τον δυόσμο κι έπειτα προσθέτω το μαϊντανό, τις ελιές και τ α κρεμμυδάκια. Κατόπιν προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι στο μείγμα με το λάδι κι ανακατεύω. Αδειάζω το μείγμα σε λαδωμένο ταψί διαμέτρου cm, το ισιώνω και πασπαλίζω με το σουσάμι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου μία ώρα. Βγάζω από τον φούρνο και μετά από λίγο αφού κρυώσει κόβω και απολαμβάνω!