Αλμυρό τσουρέκι γεμιστό με φέτα και πιπεριές
Για απίθανο κολατσιό
Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη
5 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
3 αυγά
1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού γάλα
1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1½ κυβάκι μαγιά νωπή (περίπου 38-40 γρ.)
Για τη γέμιση
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
2 πιπεριές πράσινες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
300 φρ. φέτα
1 αυγό
λιόσποροι και κολοκυθόσποροι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε λίγο το γάλα με το νερό, διαλύετε τη νωπή μαγιά και τα βάζετε στο μπολ του μίξερ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα). Ξαναζυμώνετε και την ανοίγετε σε ένα μεγάλο τετράγωνο φύλλο διαστάσεων 25 Χ 25 εκατοστών.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και τα τσιγαρίζετε με το ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κρασί και σιγομαγειρεύετε μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν.
Προσθέτετε τη φέτα και απλώνετε τη γέμιση πάνω στο φύλλο. Διπλώνετε σε ρολό και τοποθετείτε το τσουρέκι σε βουτυρωμένο ταψί.
Το αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, αλείφετε με το αυγό, πασπαλίζετε με τους σπόρους και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου.
Για τη ζύμη
5 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
3 αυγά
1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού γάλα
1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1½ κυβάκι μαγιά νωπή (περίπου 38-40 γρ.)
Για τη γέμιση
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
2 πιπεριές πράσινες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
300 φρ. φέτα
1 αυγό
λιόσποροι και κολοκυθόσποροι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε λίγο το γάλα με το νερό, διαλύετε τη νωπή μαγιά και τα βάζετε στο μπολ του μίξερ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα). Ξαναζυμώνετε και την ανοίγετε σε ένα μεγάλο τετράγωνο φύλλο διαστάσεων 25 Χ 25 εκατοστών.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και τα τσιγαρίζετε με το ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κρασί και σιγομαγειρεύετε μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν.
Προσθέτετε τη φέτα και απλώνετε τη γέμιση πάνω στο φύλλο. Διπλώνετε σε ρολό και τοποθετείτε το τσουρέκι σε βουτυρωμένο ταψί.
Το αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, αλείφετε με το αυγό, πασπαλίζετε με τους σπόρους και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου.