Πεντανόστιμο τυρόψωμο
Με τυριά τριμμένα της αρεσκείας σας
Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κιλό κοσκινισμένο
Ζάχαρη 3-4 κουταλιές της σούπας
Νωπή μαγιά 70 γρ
Αλάτι 1/2 κουτάλι της σούπας
Πιπέρι μαύρο ελάχιστο
Νερό χλιαρό 3-4 φλυτζάνια του τσαγιού
Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Αυγό 1
Τυριά της αρεσκείας μας τριμμένα
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα, προσθέτουμε την λιωμένη μαγιά (την έχουμε λιώσει σε ένα φλυτζάνι χλιαρό νερό, μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι- πιπέρι), το baking powder και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Aφού τα ζυμώσουμε καλά προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά που επιθυμούμε και ζυμώνουμε πάλι αρκετά καλά. Μόλις αφρατέψει η ζύμη την βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, που έχουν αλείψει με λάδι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό μέρος σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί. Αφού διπλασιαστεί βάζουμε το ψωμί να ψηθεί στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κιλό κοσκινισμένο
Ζάχαρη 3-4 κουταλιές της σούπας
Νωπή μαγιά 70 γρ
Αλάτι 1/2 κουτάλι της σούπας
Πιπέρι μαύρο ελάχιστο
Νερό χλιαρό 3-4 φλυτζάνια του τσαγιού
Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Αυγό 1
Τυριά της αρεσκείας μας τριμμένα
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα, προσθέτουμε την λιωμένη μαγιά (την έχουμε λιώσει σε ένα φλυτζάνι χλιαρό νερό, μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι- πιπέρι), το baking powder και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Aφού τα ζυμώσουμε καλά προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά που επιθυμούμε και ζυμώνουμε πάλι αρκετά καλά. Μόλις αφρατέψει η ζύμη την βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, που έχουν αλείψει με λάδι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό μέρος σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί. Αφού διπλασιαστεί βάζουμε το ψωμί να ψηθεί στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα