Εύκολα σοκολατοπιτάκια με κανέλα
Με κουβερτούρα και κρέμα γάλακτος
Υλικά
Κουβερτούρα 100 γρ, 52-55 % κακάο
Κρέμα γάλακτος 100 ml
Ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
Ελαιόλαδο 15 ml
Νερό 150 ml
Αλάτι λίγο στην άκρη του κουταλιού
Οδηγίες
Για να φτιάξουμε τη ζύμη μας βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι που δεν κολλά στα χέρια. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και μετά το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλ. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε το ζυμάρι σε δίσκους.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις βράσει, την αδειάζουμε σε ένα μπολάκι που έχουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για να παγώσει γρήγορα. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βάζουμε σε κάθε δίσκο ζύμης από μια κουταλιά σοκολάτα και το διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσουν. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 25 λεπτά εως ότου ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.
Κουβερτούρα 100 γρ, 52-55 % κακάο
Κρέμα γάλακτος 100 ml
Ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
Ελαιόλαδο 15 ml
Νερό 150 ml
Αλάτι λίγο στην άκρη του κουταλιού
Οδηγίες
Για να φτιάξουμε τη ζύμη μας βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι που δεν κολλά στα χέρια. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και μετά το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλ. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε το ζυμάρι σε δίσκους.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις βράσει, την αδειάζουμε σε ένα μπολάκι που έχουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για να παγώσει γρήγορα. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βάζουμε σε κάθε δίσκο ζύμης από μια κουταλιά σοκολάτα και το διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσουν. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 25 λεπτά εως ότου ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.