Υλικά

220 γρ βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
1 1/2 κουταλάκι γλυκού βανίλια
1 αυγό
280 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο γάλακτος με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, περίπου 5λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι,την βανίλια και το αυγό και δουλεύουμε το μείγμα για 2 λεπτά περίπου.
Μετά αλλάζουμε το χτυπητήρι με τον γάντζο στο μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι.

Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μας δώσει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Με την βοήθεια ενός κορνέ ή κουπ πατ φτιάχνουμε τα σχέδια που θέλουμε,πανω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 12 λεπτά.