Λαχταριστή τούρτα παγωτό με σοκολάτα και κεράσια
ξκξκξκξ
Γεύσεις

Λαχταριστή τούρτα παγωτό με σοκολάτα και κεράσια

Μία εύκολη και γρήγορη τούρτα, προκειμένου να μη λείψει το παγωτό ακόμη κι αν έφυγε το καλοκαίρι!


Υλικά

Για τη βάση

  • 300γρ. μπισκότα με γεύση σοκολάτας
  • 75γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση
  • 120γρ. γάλα
  • 600γρ. κεράσια, ακαθάριστα
  • 240γρ. φυτική κρέμα με 20% λιπαρά
  • 200γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Διαδικασία



  • Βάζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα αλέθετε καλά, να γίνουν σκόνη. Μεταφέρετε σε μπολ και ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο.
  • Στρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαστάσεων 24-26εκ., με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, απλώνετε μέσα το μίγμα της βάσης και με μια λεία επιφάνεια (π.χ. τον πάτο ενός ποτηριού) τη στρώνετε καλά.
  • Πλένετε και εκπυρηνώνετε τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο ή τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε το κουκούτσι.
  • Βάζετε στο μπλέντερ το γάλα και περίπου τα 2/5 από τα κεράσια και πολτοποιείτε. Μεταφέρετε το μίγμα σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και ομογενοποιείτε με σύρμα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και το τυρί.
  • Παράλληλα στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός αφρατεύετε τη φυτική κρέμα, χτυπώντας με το σύρμα για 1-1,5 λεπτό. Στη συνέχεια, την προσθέτετε στο υπόλοιπο μίγμα και με μια μαρίζ ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί. Τέλος, προσθέτετε τα υπόλοιπα κεράσια και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, ανακατεύετε απαλά και αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα.
  • Βάζετε την τούρτα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6-8 ώρες και στη συνέχεια ξεφορμάρετε. Διακοσμείτε αν θέλετε με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα και ολόκληρα κεράσια και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα