Κουλουράκια με πορτοκάλι: Το καλύτερο βούτημα για τον καφέ
Μια ωραία πρόταση για το πρωϊνό σας
Υλικά
Καλαμποκέλαιο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Ζάχαρη 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Πορτοκάλι 1 φλυτζάνι του τσαγιού από τον χυμό του
Λεμόνι 1 φλυτζάνι του τσαγιού από τον χυμό του
Πορτοκάλι 1 κουτάλι της σούπας μόνο ξύσμα
Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι του γλυκού
Κονιάκ 5 κουταλιές της σούπας
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Αλάτι 1 πρέζα
Οδηγίες
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη, το λάδι, τους χυμούς από πορτοκάλι, λεμόνι, το κονιάκ, την σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και την πρέζα αλάτι, πολύ καλά να ανακατεύουν όλα μαζί και προσθέτουμε και το αλεύρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχέδιο θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Καλαμποκέλαιο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Ζάχαρη 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Πορτοκάλι 1 φλυτζάνι του τσαγιού από τον χυμό του
Λεμόνι 1 φλυτζάνι του τσαγιού από τον χυμό του
Πορτοκάλι 1 κουτάλι της σούπας μόνο ξύσμα
Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι του γλυκού
Κονιάκ 5 κουταλιές της σούπας
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Αλάτι 1 πρέζα
Οδηγίες
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη, το λάδι, τους χυμούς από πορτοκάλι, λεμόνι, το κονιάκ, την σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και την πρέζα αλάτι, πολύ καλά να ανακατεύουν όλα μαζί και προσθέτουμε και το αλεύρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχέδιο θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.