Επιστροφή στην Κανονικότητα
Επιστροφή στην Κανονικότητα Θανάσης Φουσκίδης Δημήτρης Κουνιάς Γιώργος Νόκος
Εύκολη κις λορέν με τυρί και μπέικον για ένα απολαυστικό πρωινό
kis-loren-me-sfoliata-chefoulis_gr_
Γεύσεις

Εύκολη κις λορέν με τυρί και μπέικον για ένα απολαυστικό πρωινό

Με σφολιάτα

Υλικά
Φύλλο σφολιάτας 1 φύλλο
Τυρί ρεγκάτο 200 γρ τριμμένο
Μπέικον 150 γρ κομμένο σε κυβάκια
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
Κρεμα γάλακτος 250 ml

Αυγό 1 τεμ
Αλάτι - πιπέρι
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας

Οδηγίες
Βάζουμε την μια κουταλιά βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε τους κύβους μπέικον. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λίγο από την δεύτερη κουταλία βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφήνουμε να κρυώσει.

Βουτυρώνουμε ελαφρώς με το υπόλοιπο βούτυρο ταρτιέρα διαμέτρου 27 εκ και τοποθετούμε την σφολιάτα μας, καλύπτοντας τα τοιχώματα. Αδειάζουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι, από πάνω το μπέικον και στην συνέχεια το τριμμένο τυρί. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό το αλάτι, το πιπέρι και περιχύνουμε την κις λορέν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδίσει στις άκρες η σφολιάτα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα