Αυγά σκραμπλ με μπέικον: Ένα υπέροχο πρωινό
Δυναμωτικό και νόστιμο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
100 γρ. γιαούρτι Total της ΦΑΓΕ
2 αυγά
2 κ.γ. μαύρο βούτυρο (θα το βρείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα)
Μία πρέζα αλάτι
Μία πρέζα αλεσμένο λευκό πιπέρι
Φρέσκα σχοινόπρασα για γαρνίρισμα
2 φέτες μπέικον
ΒΗΜΑΤΑ
Προθερμάνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε και ανακατέψτε τα αυγά με το γιαούρτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε το μπέικον για μερικά λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το και κόψτε το σε λεπτές φέτες. Αφήστε το σε μια άκρη. Προσθέστε τα αυγά στο τηγάνι.
Ανακατέψτε συχνά χρησιμοποιώντας μια ανθεκτική στη θερμότητα λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστούν πηχτά και κρεμώδη τυροπήγματα και να εξαφανιστεί εντελώς το αυγό σε υγρή μορφή. Μην μαγειρεύετε τα αυγά για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί θα γίνουν σκληρά.
Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με μπέικον και φρεσκοκομμένα σχοινόπρασα.
100 γρ. γιαούρτι Total της ΦΑΓΕ
2 αυγά
2 κ.γ. μαύρο βούτυρο (θα το βρείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα)
Μία πρέζα αλάτι
Μία πρέζα αλεσμένο λευκό πιπέρι
Φρέσκα σχοινόπρασα για γαρνίρισμα
2 φέτες μπέικον
ΒΗΜΑΤΑ
Προθερμάνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε και ανακατέψτε τα αυγά με το γιαούρτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε το μπέικον για μερικά λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το και κόψτε το σε λεπτές φέτες. Αφήστε το σε μια άκρη. Προσθέστε τα αυγά στο τηγάνι.
Ανακατέψτε συχνά χρησιμοποιώντας μια ανθεκτική στη θερμότητα λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστούν πηχτά και κρεμώδη τυροπήγματα και να εξαφανιστεί εντελώς το αυγό σε υγρή μορφή. Μην μαγειρεύετε τα αυγά για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί θα γίνουν σκληρά.
Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με μπέικον και φρεσκοκομμένα σχοινόπρασα.