Kολοκυθάκια με παρμεζάνα: Μια εύκολη συνταγή
Ένα ορεκτικό φούρνου
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
4 κολοκυθάκια
160 γρ. τυρί σκαρμότσα ή μοτσαρέλα, κομμένο
170 γρ. γιαούρτι
60 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλύνετε και καθαρίστε τα κολοκυθάκια. Κόψτε τα σε λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο κουζίνας και βράστε τα για λίγα δευτερόλεπτα μόνο σε βραστό, αλατισμένο νερό.
Στραγγίξτε και αφήστε τα να στεγνώσουν σε μία πετσέτα.
Λαδώστε ένα ταψί και γεμίστε το εναλλάσσοντας τα κολοκυθάκια με την κομμένη σκαρμότσα, λίγο γιαούρτι και τριμμένο τυρί παρμεζάνα.
Περιχύστε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και ψήστε στους 200 C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρούστα.
4 κολοκυθάκια
160 γρ. τυρί σκαρμότσα ή μοτσαρέλα, κομμένο
170 γρ. γιαούρτι
60 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλύνετε και καθαρίστε τα κολοκυθάκια. Κόψτε τα σε λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο κουζίνας και βράστε τα για λίγα δευτερόλεπτα μόνο σε βραστό, αλατισμένο νερό.
Στραγγίξτε και αφήστε τα να στεγνώσουν σε μία πετσέτα.
Λαδώστε ένα ταψί και γεμίστε το εναλλάσσοντας τα κολοκυθάκια με την κομμένη σκαρμότσα, λίγο γιαούρτι και τριμμένο τυρί παρμεζάνα.
Περιχύστε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και ψήστε στους 200 C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρούστα.