Υλικά
2-3 άτομα
1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι
1 κούπα κριθαράκι
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πολτό ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη, Λάδι
Πάπρικα,ρίγανη,σκόνη σκόρδου
Κανέλα,γαρύφαλλο
1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο. Ρίχνουμε λίγο αλάτι,πιπέρι,πάπρικα,σκόνη σκόρδου και ρίγανη,το απλώνουμε παντού με τα χέρια μας και το ψήνουμε για 45'.

Για την σάλτσα: τρίβουμε τις ντομάτες. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγη ζάχαρη(να καραμελώσει λίγο).Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα,τον πολτό,2 κούπες νερό,τον κύβο, λίγο αλάτι,πιπέρι, κανέλα, γαρύφαλλο, πάπρικα,σκόρδο και ρίγανη και το αφήνουμε να βράσει για 15-20'. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφού έχει περάσει η ώρα του κοτόπουλου, ρίχνουμε την σάλτσα στο ταψί και ψήνουμε για δέκα λεπτά να ενωθεί η σάλτσα με το κοτόπουλο.

Ρίχνουμε το κριθαράκι,το απλώνουμε να πάει παντού. Γυρίζουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για δέκα λεπτά μέχρι να γίνει το κριθαράκι. (Μπορεί να χρειαστεί παραπάνω νερό και παραπάνω ψήσιμο ανάλογα τον φούρνο)