Σήμερα θα φτιάξουμε ένα υπέροχο γευστικό, οικονομικό φαγητό, το γνωστό μας λαχανόρυζο, όμως εμείς θα το ομορφύνουμε, θα του βάλουμε χρώμα, όπως πρέπει σ όλα τα πράγματα στην ζωή μας…

Πάμε να το φτιάξουμε…

Θα χρειαστούμε δυο μικρά λαχανάκια, ένα άσπρο και ένα κόκκινο, λίγα καρότα, λίγη τριμμένη ντομάτα, λίγο σέλινο για το άρωμα, ένα φλιτζάνι ρύζι και δυο κόκκινες, ξέρες, καυτερές πιπεριές .

Αν είστε «μερακλήδες», μπορείτε να βάλετε και ένα πράσο κομμένο σε ροδέλες.

Κόβουμε τα λάχανα σαν να κάνουμε λαχανοσαλάτα, απλά, θα είναι λίγο πιο χοντροκομμένη και τα βάζουμε μαζί, άσπρο και κόκκινο, μέσα σε μια κατσαρόλα να μαραθούν μόνα τους, με λίγο λαδάκι.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε το σέλινο χοντροκομμένο, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, όχι πολύ χοντρές, μέτριες και συνεχίζουμε να τα φέρνουμε βόλτα να μαραθούν.

Μόλις μαραθούν, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και την τριμμένη ντοματούλα μας, λίγο νεράκι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για να μαλακώσουν λίγο.

Όταν δούμε ότι είναι σχεδόν μαλακά, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι ρύζι, Καρολίνα η και μπασμάτι αν θέλετε, λίγο ακόμη νερό, τις καυτερές πιπεριές και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει το ρύζι μας.

Όταν δείτε ότι το ρύζι μας είναι σχεδόν έτοιμο, κλείνετε την φωτιά, το αφήνετε σκεπασμένο να «τραβήξει» τα υγρά του και έτοιμο!!!!!

Πριν σερβίρετε, βγάζετε και πετάτε τις καυτερές πιπεριές, εκτός κι αν αντέχετε η σας αρέσει το… κάψιμό της!!

Το λαχανόρυζο μπορείτε να το συνοδεύσετε με άσπρα τυριά, φέτα, μανούρι η ανθότυρο, φρέσκο ψωμί και ελίτσες!!

Αυτό που θα περισσέψει και θα το βάλετε στο ψυγείο, τρώγεται υπέροχα και κρύο!!