Σοκολατόπιτα: Η βελούδινη πίτα που όλοι αγαπούν
Με ξύσμα πορτοκαλιού
Υλικά
Για την βάση
Φαρίνα 250 γρ
Ζάχαρη άχνη 70 γρ
Μαργαρίνη 120 γρ
Αλάτι μια πρέζα
Βανίλιες 2
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Κακάο 2 1/2 κουταλιά της σούπας
Χυμός πορτοκάλι 70 γρ
Ξύσμα πορτοκαλιού 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Για την γέμιση
Κουβερτούρα 400 γρ
Μαργαρίνη 200 γρ
Ζάχαρη 150 γρ
Αυγά 4
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την μαργαρίνη, την ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες, το αλάτι και τα χτυπάμε με το μίξερ. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κακάο και το baking powder, το ανακατεύουμε με το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Τα αφήνουμε στην άκρη για 35 λεπτά. Τα βάζουμε μετά σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζουμε την γέμιση, λιώνοντας την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί σε ένα κατσαρολάκι (την οποία έχουμε κόψει σε τεμάχια), μαζί με την μαργαρίνη μέχρι να γίνει πολύ ρευστό.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά. Ρίχνουμε μέσα την λιωμένη κουβερτούρα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αυτό το μείγμα το ρίχνουμε επάνω στην βάση που φτιάξαμε και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά. Θέλει προσοχή στο ψήσιμο. Για να δούμε αν έχει ψηθεί βάζουμε ένα μαχαίρι μέσα στο γλυκό κι αν όταν το βγάλουμε είναι καθαρή η λεπίδα, είναι έτοιμο. Διακοσμούμε την σοκολατόπιτα προαιρετικά με φράουλες, βατόμουρα, σαντιγύ ή και με παγωτό.
Για την βάση
Φαρίνα 250 γρ
Ζάχαρη άχνη 70 γρ
Μαργαρίνη 120 γρ
Αλάτι μια πρέζα
Βανίλιες 2
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Κακάο 2 1/2 κουταλιά της σούπας
Χυμός πορτοκάλι 70 γρ
Ξύσμα πορτοκαλιού 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Για την γέμιση
Κουβερτούρα 400 γρ
Μαργαρίνη 200 γρ
Ζάχαρη 150 γρ
Αυγά 4
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την μαργαρίνη, την ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες, το αλάτι και τα χτυπάμε με το μίξερ. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κακάο και το baking powder, το ανακατεύουμε με το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Τα αφήνουμε στην άκρη για 35 λεπτά. Τα βάζουμε μετά σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζουμε την γέμιση, λιώνοντας την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί σε ένα κατσαρολάκι (την οποία έχουμε κόψει σε τεμάχια), μαζί με την μαργαρίνη μέχρι να γίνει πολύ ρευστό.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά. Ρίχνουμε μέσα την λιωμένη κουβερτούρα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αυτό το μείγμα το ρίχνουμε επάνω στην βάση που φτιάξαμε και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά. Θέλει προσοχή στο ψήσιμο. Για να δούμε αν έχει ψηθεί βάζουμε ένα μαχαίρι μέσα στο γλυκό κι αν όταν το βγάλουμε είναι καθαρή η λεπίδα, είναι έτοιμο. Διακοσμούμε την σοκολατόπιτα προαιρετικά με φράουλες, βατόμουρα, σαντιγύ ή και με παγωτό.