Λαχταριστό κέικ με μπέικον και τυριά
Με γαλοπούλα
Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 φλυτζάνια του τσαγιού
Νωπή μαγιά 50 γρ
Αυγά 5 τεμ. χτυπημένα
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Γάλα 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Καπνιστή γαλοπούλα 300 γρ .
Μπέικον 5 φέτες
Παρμεζάνα 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη
Κεφαλογραβιέρα ή άλλα τυριά 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Φέτα 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη
Αλάτι -πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Βούτυρο 1/2 κουταλιά της σούπας
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε χλιαρό γάλα με την μαγιά να λιώσει, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο γάλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο,την καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κομμάτια,το μπέικον κομμένο σε κομμάτια,τα τριμμένα τυριά και αλάτι – πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε (πρέπει να γίνει χυλός). Αλείφουμε με το βούτυρο μια μεγάλη φόρμα για κέικ ή ένα ταψί ή ατομικά φορμάκια και αδειάζουμε το μείγμα να απλωθεί καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο και την φόρμα που θα το βάλουμε). Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα και το κόβουμε σε φέτες.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 φλυτζάνια του τσαγιού
Νωπή μαγιά 50 γρ
Αυγά 5 τεμ. χτυπημένα
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Γάλα 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Καπνιστή γαλοπούλα 300 γρ .
Μπέικον 5 φέτες
Παρμεζάνα 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη
Κεφαλογραβιέρα ή άλλα τυριά 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Φέτα 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη
Αλάτι -πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Βούτυρο 1/2 κουταλιά της σούπας
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε χλιαρό γάλα με την μαγιά να λιώσει, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο γάλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο,την καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κομμάτια,το μπέικον κομμένο σε κομμάτια,τα τριμμένα τυριά και αλάτι – πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε (πρέπει να γίνει χυλός). Αλείφουμε με το βούτυρο μια μεγάλη φόρμα για κέικ ή ένα ταψί ή ατομικά φορμάκια και αδειάζουμε το μείγμα να απλωθεί καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο και την φόρμα που θα το βάλουμε). Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα και το κόβουμε σε φέτες.