Μύδια αχνιστά με κάρυ
mudia-axnista-me-karu-chefoulis_gr_
Γεύσεις

Μύδια αχνιστά με κάρυ

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα φαγητά

Υλικά
Μύδια με μισό κέλυφος 500 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ πολτοποιημένο
Σκόρδο 2 σκελίδες πολτοποιημένες
Λευκό κρασί 1 φλιτζάνι τσαγιού
Λεμόνι 1 1/2 τον χυμό του

Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας
Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας
Κάρυ 1 κουταλάκι γλυκού
Μαϊντανός 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες
Πλένουμε καλά τα μύδια και τα καθαρίζουμε τραβώντας από μέσα τους το γενάκι που έχουν. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και μόλις ζεσταθούν σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μύδια , αλάτι , πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά ώστε να μην διαλυθούν τα μύδια. Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το κάρυ σε ένα ποτηράκι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί κι όταν εξατμιστούν περίπου τα 2/3 του, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού με το κάρυ. Αφήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αποσύρουμε από την φωτιά κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα