Πίτσα με κοτόπουλο και μοτσαρέλα
Μια απολαυστική επιλογή για όλες τις ώρες
Υλικά
Για την γέμιση
Στήθος κοτόπουλο 1/2
Καλαμπόκι όσο θέλουμε, βρασμένο
Μανιτάρια λευκά 6-8 κομμένα σε φέτες
Ketchup καυτερή 3 κουταλιές σούπας
Μοτσαρέλα 250 γρ
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κιλό
Ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι
Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Ζάχαρη 1 κουταλάκι γλυκού
Ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι του καφέ
Νερό 1/2 ποτήρι και όσο χρειαστεί
Οδηγίες
Βράζουμε το στήθος κοτόπουλο για 15 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε και το καλαμπόκι όσο χρειαστεί ώστε να είναι μαλακό. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι. Λιώνουμε την μαγιά σε 1/2 ποτήρι με νερό και την προσθέτουμε στο αλεύρι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για την ζύμη. Ζυμώνουμε καλά και στην πράξη βλέπουμε πόσο νερό χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο λίγο μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Την αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί και την ανοίγουμε με τον πλάστη. Λαδώνουμε την λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετούμε μέσα την ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε την γέμιση. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν. Απλώνουμε κέτσαπ σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Προσθέτουμε την μοτσαρέλα, το κοτόπουλο,τα μανιτάρια και το καλαμπόκι και αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).
Για την γέμιση
Στήθος κοτόπουλο 1/2
Καλαμπόκι όσο θέλουμε, βρασμένο
Μανιτάρια λευκά 6-8 κομμένα σε φέτες
Ketchup καυτερή 3 κουταλιές σούπας
Μοτσαρέλα 250 γρ
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κιλό
Ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι
Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Ζάχαρη 1 κουταλάκι γλυκού
Ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι του καφέ
Νερό 1/2 ποτήρι και όσο χρειαστεί
Οδηγίες
Βράζουμε το στήθος κοτόπουλο για 15 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε και το καλαμπόκι όσο χρειαστεί ώστε να είναι μαλακό. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι. Λιώνουμε την μαγιά σε 1/2 ποτήρι με νερό και την προσθέτουμε στο αλεύρι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για την ζύμη. Ζυμώνουμε καλά και στην πράξη βλέπουμε πόσο νερό χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο λίγο μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Την αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί και την ανοίγουμε με τον πλάστη. Λαδώνουμε την λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετούμε μέσα την ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε την γέμιση. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν. Απλώνουμε κέτσαπ σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Προσθέτουμε την μοτσαρέλα, το κοτόπουλο,τα μανιτάρια και το καλαμπόκι και αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).